Na hlavný obsah

Starosta mestskej časti Košice-Sever František Ténai chce obhájiť svoj post

Zároveň sa chce uchádzať aj o kreslo v mestskom parlamente.

Starosta mestskej časti Košice-Sever František Ténai chce obhájiť svoj post
Foto: Pixabay

Starosta košickej mestskej časti (MČ) Sever František Ténai sa v jesenných komunálnych voľbách chce opäť uchádzať o tento post.

Svoju kandidatúru oznámil v stredu (3. 8.). Kandidovať bude za koalíciu KDH, SaS, Sme rodina a Aliancia. Zároveň predstavil 11 kandidátov na poslancov.

„Chceme dokončiť prebiehajúce a realizovať ďalšie projekty, ktoré by boli prospešné pre našu MČ. Vytvorili sme tím skúsených Severanov, z ktorých väčšina zastáva pozíciu miestnych poslancov. Sú to však aj odborníci z praxe a na smerovaní MČ sa podieľajú aj v tomto volebnom období,“ povedal Ténai.

Za základné body volebného programu označil napríklad pokračovanie pripravovanej revitalizácie Námestia Jána Mathého, vybudovanie okružnej križovatky na Kostolianskej ceste, otvorenie diskusie o rezidentskom parkovaní.

Uchádza sa aj o miesto mestského poslanca

Mestská časť chce tiež za jeho starostovania pokračovať v obnove športovísk, detských ihrísk či rozvíjania doplnkovej infraštruktúry v lokalitách určených na trávenie voľného času.

Spolu s Ténaiom v komunálnych voľbách do miestneho zastupiteľstva kandiduje za uvedené jednotlivé politické subjekty aj 11 miestnych poslancov. Rovnako ako Ténai, aj niektorí z nich sa chcú zároveň uchádzať i o kreslo v mestskom parlamente.

Počet poslancov v miestnom zastupiteľstve MČ Košice-Sever bude v nasledujúcom období vzhľadom na počet obyvateľov 11, v súčasnosti je ich 13.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny