Na hlavný obsah

Stavebníci protestovali pred tunelom Višňové. Za prácu nedostali peniaze

Neuhradené faktúry presahujú desať miliónov eur.

Stále nemajú uhradené peniaze za prácu. Subdodávatelia, ktorí pracovali na stavbe diaľnice s tunelom Višňové, tvrdia, že im chýbajú milióny eur a svojich zamestnancov nemajú z čoho vyplatiť. Stavebníci protestovali pred Dubnou Skalou a zverejnili otvorený list.

Pred nedokončeným tunelom Višňové protestovali firmy, ktoré stále čakajú na peniaze za odvedenú prácu. Neuhradené faktúry presahujú 10 miliónov eur. Vyzývajú preto ministerstvo dopravy a zhotoviteľov stavby na stretnutie.

Spoločnosti sa navzájom obviňujú

„Štát, respektíve Národná diaľničná spoločnosť, majú všetky svoje záväzky voči svojmu zmluvnému partnerovi uhradené do posledného centu. Nezaplatila im firma, ktorá je v subdodávateľskom reťazci,“ tvrdí Ivan Rudolf, hovorca Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Diaľničiari uzavreli zmluvu so zhotoviteľom, ktorým je spoločnosť Skanska. Tá tvrdí, že všetky záväzky voči svojim subdodávateľom a partnerom uhradila.

Skanska si objednala práce u ďalšieho subdodávateľa – firmy Porr. Aj táto spoločnosť tvrdí, že všetky faktúry uhradila včas. Zo vzniknutej situácie obviňuje tretiu subdodávateľskú firmu, ktorou je Tubau. Tá reaguje, že peniaze nedostala a podala trestné oznámenie.

Na konci reťazca je približne 12 menších firiem, ktoré na peniaze zatiaľ čakajú márne. Aj keď prácu v tuneli dokončili. Ak nedôjde k dohode, nevyplatené spoločnosti avizujú protestné akcie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko