Na hlavný obsah

Stovky domácností budú v Banskobystrickom kraji bez elektriny

Musia ju odstaviť pre charakter plánovaných prác.

Stovky domácností budú v Banskobystrickom kraji bez elektriny
Na snímke hovorca Stredoslovenskej energetiky - Distribúcia, a.s Miroslav Gejdoš. Foto: TASR

Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala počas štvrtka 18. augusta v Banskobystrickom kraji dve rozsiahlejšie odstávky elektriny. Dotknú sa okresného mesta Rimavská Sobota a obcí Veľká Lehota a Malá Lehota.

Ako informuje hovorca SSD Miroslav Gejdoš, vzhľadom na charakter plánovaných prác musia elektrinu odstaviť.

Vo Veľkej Lehote a v Malej Lehote prebehne odstávka od 7.30 h do 16.30 h. „Počas lezeckej revízie vzdušného vedenia vysokého napätia nebude mať elektrinu k dispozícii 800 odberných miest,“ konkretizuje hovorca.

Práce možno ukončia skôr

V Rimavskej Sobote zostane vo štvrtok 18. augusta bez elektriny približne 550 odberných miest. V čase od 7.30 h do 16.30 h budú energetici opravovať zariadenie trafostanice, čo bude mať vplyv na ulice P. Hostinského a Sídlisko Rimava.

Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia. „Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas vypnuté. Cieľom prác je zvýšiť bezpečnosť a spoľahlivosť distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach,“ dodáva Gejdoš

Podľa neho by však mohlo dôjsť k ukončeniu prác výrazne skôr ako v spomenutých časoch. SDD žiada dotknutých odberateľov o prípravu na obmedzenie a tiež o trpezlivosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny