Na hlavný obsah

Súd odročil pojednávanie v kauze Dobytkár, jeden z obžalovaných dostal covid

Pokračovať bude 14. septembra.

Súd odročil pojednávanie v kauze Dobytkár, jeden z obžalovaných dostal covid
Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár - na snímke obžalovaný finančník Martin Kvietik. Foto: TASR

Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici mal pokračovať proces v korupčnej kauze Dobytkár. Podľa obžaloby, kto chcel získať agrodotácie, musel platiť úplatky. Senát chcel vypočúvať ďalších obžalovaných, proces však odročili. Jeden z obžalovaných ochorel na covid.

Svoju výpoveď na minulom pojednávaní v júni nedokončil bývalý výkonný riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Ľubomír Partika.

Za uprednostňovanie jednotlivých uchádzačov o agrodotácie mal podľa obžaloby inkasovať úplatky od spoluobžalovaného Ľubomíra Kropila, ktorý sa sčasti priznal. Partika však svoj podiel viny v korupčnej chobotnici popiera.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na stredajšom pojednávaní sa Partika pre pozitívny test na ochorenie COVID-19 už nezúčastnil. Sudca tak pojednávanie, ktoré malo pokračovať aj vo štvrtok (3. 8.), zrušil.

Hoci sa súdny proces začal ešte vo februári, doposiaľ nevypočuli všetkých obžalovaných. Pojednávanie zdržuje najmä ich neprítomnosť zo zdravotných dôvodov. Na rad sa mali v stredu dostať poslední dvaja obžalovaní – nitriansky oligarcha Norbert Bödör a podnikateľ Peter Kuba.

Obžaloba viní z korupcie spolu päť firiem a osem osôb, medzi nimi aj bývalého šéfa PPA Juraja Kožucha a finančníka Martina Kvietika. Obidvaja svoju účasť v korupčnej kauze odmietajú.

Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár bude pokračovať až 14. septembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko