Na hlavný obsah

Sudkyňa Eva Kyselová trvá naďalej na svojej nevine

Hrozí jej tak 12-ročný trest.

V prípade obžalovanej Evy Kyselovej najskôr odmietol vypovedať jej bývalý kolega Pavol Polka. Rovnaký scenár sa zopakoval aj dnes (22. 8.), keď mala vypovedať bývalá sudkyňa Mária Urbanová. Na súd síce prišla, no proti svojej niekdajšej kolegyni, svedčiť odmietla.

Urbanová s Polkom sa k ohýbaniu práva za úplatky priznali a vlani uzavreli s prokurátorom dohodu o vine a treste. To isté spravil aj žilinský podnikateľ František Tóth, alias Veľký Fero, ktorý úplatky sprostredkoval.

„Ja som pomáhal tým, čo ma oslovili…myslel som si, že im pomáham,“ tvrdí František Tóth, ktorý je odsúdený pre korupciu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Všetci doteraz vyviazli s podmienkou a peňažným trestom. Naopak, Eva Kyselová aj dnes (22. 8.) trvala na svojej nevine. Hrozí jej až 12-ročné väzenie.

,,Opakovane tvrdím, že v konkrétnych veciach Polka za mnou nebol odborne tieto veci konzultovať. Rozhodne odmietam, žeby som od neho prevzala nejaký úplatok,“ obraňuje sa Eva Kyselová.

Obžaloba Kyselovú viní zo štyroch korupčných skutkov. Za úplatky sa mala postarať o zmiernenie trestov, vrátenie prípadu nižšiemu súdu, alebo úplné oslobodenie obžalovaného. Zasiahnuť údajne mala aj v odvolacom konaní, ktoré sa týkalo žilinského šéfa podsvätia Františka Salingera.

Zajtra plánuje súd vypočuť ešte posledného svedka a prečítať listinné dôkazy, nie je tak vylúčené, že zaznie aj rozsudok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko