Na hlavný obsah

Sulík podal demisiu. Ostatní ministri SaS tak spravia v pondelok, ak Matovič neodstúpi

SaS je pripravená rokovať o požiadavkách OĽANO.

zľava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS), ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (SaS) a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling
Zľava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister školstva Branislav Gröhling (obaja SaS).Foto: TASR

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podal v stredu (31. 8.) ráno demisiu prezidentke Zuzane Čaputovej. Informoval o tom pred rokovaním vlády. Označil to za ústretový krok k vyriešeniu koaličnej krízy, keďže minister financií Igor Matovič (OĽANO) požadoval jeho odstúpenie.

Sulík zároveň požiadal svojich ministerských kolegov, aby demisie nepodávali v stredu, ale až v pondelok (5. 9.). A to v prípade, ak dovtedy Matovič nepodá svoju demisiu. „Dávame mu niekoľko dní, aby urobil to, čo od neho prakticky celá krajina očakáva,“ informoval.

Požiadavky hnutia OĽANO, ktoré v stredu predstavil premiér Eduard Heger (OĽANO), považuje Sulík za „zámerné predlžovanie koaličnej krízy a zahrávanie sa s krajinou“. Uviedol však, že SaS je pripravená o požiadavkách rokovať.

Sulík znova pripomenul, že nie je na svojej stoličke prilepený, na rozdiel od Matoviča. „Ja som prvý krok urobil. Jeho personálna požiadavka, môj odchod, bola splnená,“ dodal s tým, že teraz je rad na Matovičovi.

Ak by šéf rezortu financií nakoniec odstúpil a z vlády by odišiel aj Richard Sulík, rezort hospodárstva by podľa Sulíka viedol Ján Oravec. Ten v súčasnosti pôsobí ako štátny tajomník rezortu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko