Na hlavný obsah

Sulík s Ficom riešili vysoké ceny energií pre domácnosti a podniky

Smer podľa Fica podporí akékoľvek súvisiace návrhy.

Sulík s Ficom riešili vysoké ceny energií pre domácnosti a podniky
Predseda Smeru-SD Robert Fico prichádza na ministerstvo hospodárstva. Foto: TASR

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sa stretol s predsedom opozičného Smeru-SD Robertom Ficom. Zdôvodnil to žiadosťou samotného šéfa sociálnych demokratov a tým, že v parlamente sa stretol s množstvom nepravdivých údajov aj z jeho strany.

Fico chcel počuť, aké konkrétne kroky ide vláda urobiť, aby pomohla občanom a podnikom pri energetickej kríze. Zároveň poprel, že by rokovali o vzájomnej politickej podpore. Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venoval redaktor RTVS Lukáš Dzivý.

Netradičné stretnutie politických rivalov trvalo menej ako hodinu. Fico po stretnutí povedal, že víta návrhy rezortu hospodárstva na zastabilizovanie elektriny a plynu pre domácnosti.

„Rozhodnutie by sa malo dotiahnuť, pokiaľ ide o všeobecný hospodársky záujem pri elektrine, budúci týždeň. Ak bude treba k tomu v parlamente podporiť akékoľvek návrhy zákonov, Smer-SD ich podporí, pretože musíme chrániť domácnosti,“ vysvetlil Fico.

Pri podnikoch však podľa neho vláda nerobí dostatočné opatrenia. Na najbližšiu schôdzu parlamentu chce preto navrhnúť opätovné zavedenie bankového odvodu. Získané peniaze by smerovali práve do podnikov, ktoré začínajú mať s energiami problém.

Sulík sa k stretnutiu nevyjadril. Už skôr však na sociálnej sieti avizoval, že Ficovi chce vyvrátiť mnohé klamstvá, ktoré od neho počul.

„Nechcem sa prizerať, ako sa Robert Fico pred svojimi voličmi hrá na spasiteľa pred vysokými cenami energií. Pričom sám na tom nesie veľkú mieru zodpovednosti. Som trpezlivý a pripravený mu vysvetliť, aké kroky by sme urobili na to, aby sme občanov ochránili pred likvudačnými cenami za elektrinu, plyn a teplo,“ napísal v statuse na sociálnej sieti.

Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová tvrdí, že akékoľvek vysvetľovanie opatrení Ficovi je zbytočné. Sulík by podľa nej mal radšej sedieť za rokovacím stolom s koaličnými partnermi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika