Na hlavný obsah

Švédska polícia uviedla, že zastrelený muž v Malmö bol zamýšľaným cieľom

Postrelená žena bola len náhodnou okoloidúcou.

Švédska polícia uviedla, že zastrelený muž v Malmö bol zamýšľaným cieľom
Policajti uzatvárajú okolie pred nákupným centrom Emporia v meste Malmö na juhu Švédska. Došlo tam k streľbe. Foto: TASR/AP

Muž, ktorého zastrelili v piatok (19. 8.) v obchodnom centre v Malmö bol zamýšľaným cieľom útoku, uviedla v sobotu (20. 8.) švédska polícia.

Kriminalisti už v piatok zadržali 15-ročného mladíka, ktorého podozrievajú, že zastrelil jednu osobu a zranil jednu ďalšiu, informovala agentúra AFP.

„Aktuálne všetko nasvedčuje tomu, že (zabitý) muž bol cieľom popravy,“ uviedla na tlačovej konferencii šéfka polície v Malmö Petra Stenkulaová.

V piatok v podvečer po streľbe zomrel 31-ročný muž a jednu ženu s vážnymi zraneniami previezli do nemocnice. Nie je ale v ohrození života.

Podľa polície išlo o náhodnú okoloidúcu. Už skôr polícia uviedla, že streľba bol ojedinelý incident súvisiaci so zločineckým prostredím, a vylúčila, že by išlo o terorizmus.

„Strieľať v obchodnom centre je neskutočne nemilosrdné, je to pohŕdanie ľudskými životmi,“ uviedla premiérka Magdaléna Anderssonová, ktorá je v Malmö v rámci predvolebnej kampane.

V júli strelec v nákupnom stredisku v dánskom hlavnom meste Kodani, vzdialenom len 30 kilometrov od Malmö, zabil troch ľudí. Prípad zrejme tiež nesúvisel s terorizmom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet