Na hlavný obsah

Tenista Andrej Martin mal pozitívny nález na zakázanú látku

Úmyselný doping odmieta.

Tenista Andrej Martin mal pozitívny nález na zakázanú látku
Slovenský tenista Andrej Martin. Foto: TASR/AP

Kanadské laboratórium v Toronte vo vzorke slovenského tenistu Andreja Martina potvrdilo prítomnosť nedovolenej látky SARM 22. Informovala o tom v pondelok (1. 8.) firma Stars for Stars, ktorá tenistu zastupuje.

Martin podstúpil testovanie 7. júna počas turnaja ATP Bratislava Open. Výsledky rozboru potvrdili prítomnosť látky SARM 22, ktorá je na zozname nedovolených látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

Slovenský tenista však úmyselné použitie nedovolenej látky odmieta. „Dôrazne odmietam vedomé požitie nedovolenej látky. Užívam iba minimum výživových doplnkov a posledných päť rokov som v tom smere nič nezmenil. Vždy som bol zástancom toho, že o víťazstve v tenisovom zápase má rozhodnúť len poctivý prístup v tréningu a čistý výkon na kurte,“ povedal.

V reakcii zároveň odsúdil akýkoľvek spôsob nedovoleného zvyšovania športového výkonu. Pripomenul, že vo svojej kariére podstúpil už desiatky dopingových kontrol, vždy s negatívnym výsledkom.

Ťažká skúška

Pozitívny výsledok označil za jednu z najťažších skúšok v jeho profesionálnej kariére. Svoje meno chce očistiť.

„Zbierame všetky detaily, analýzy a dôkazy, na základe ktorých by sme sa vedeli dopátrať k dôvodom takéhoto výsledku. Komunikujeme so Slovenským tenisovým zväzom, ATP a WADA. Akonáhle budeme mať viac detailov z nášho zisťovania, budeme verejnosť informovať,“ uviedol Mirolav Masarčin zo Stars for Stars.

Tento rok to bola pre Martina už štvrtá kontrola. Naposledy ju úspešne absolvoval 17. mája počas grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport