Na hlavný obsah

Trenčín trápia ľudia, ktorí sa kúpu v mestských fontánach

Fontány na kúpanie využívajú rovnako deti, ako aj dospelí.

Trenčianske fontány si niektorí ľudia mýlia s kúpaliskom. Počas horúcich dní sa tam kúpu. Hygienici upozorňujú, že im to môže uškodiť, najmä deťom. Voda z fontán sa totiž nekontroluje.

Umelecké dielo, fontána Marca Aurélia na trenčianskom námestí. Kamery mestskej polície nasnímali deti, ktoré sa v nej kúpali. Polícia však nato, že kúpanie vo fontánach je zakázané, pravidelne upozorňuje rodičov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Reakcie niektorých rodičov sú rozdielne. Niektorí to pochopia, niektorí to berú na ľahkú váhu. Za porušenie tohto VZN (všeobecne záväzného nariadenia) hrozí páchateľovi pokuta do výšky 33 eur,“ uviedol Igor Zajaček, zástupca náčelníka Mestskej polície v Trenčíne. Fontána neláka len deti ale aj dospelých, a to najmä v nočných hodinách. Polícia riešila viaceré kuriózne situácie.

„Jeden mladík sa kúpal vo fontáne v plnej zbroji. Plutvy, potápačské okuliare, šnorchel,“ dodal Zajaček. Pri budovaní fontán sa nepočíta s tým, že by sa v nej niekto v budúcnosti kúpal, preto hrozí jej poškodenie a vysoké je aj riziko zranenia.

„Veľmi nás mrzí, že niektorí naši spoluobčania si myslia, že fontány sú bazény. Upozorňujeme rodičov, že túto vodu chemicky upravujeme. Navyše, deti majú dostatok sily na to, aby uvoľnili ventily a zablokovali jej prevádzku,“ uviedla Erika Sáková, hovorkyňa mesta Trenčín.

„Tam (vo fontánach) je voda, ktorá cirkuluje. Aj teplom, aj tým, že sa tam z ovzdušia dostanú mikroorganizmy, keď si tam ponárame ruky a nohy. Je absolútne nevhodné aby sa tam ponárali malé deti,“ vysvetlila Ľudmila Bučková, riaditeľka RÚVZ v Trenčíne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny