Na hlavný obsah

Ukrajinské sily zasiahli sídlo šéfa separatistov v Donecku

Obete či zranených zatiaľ nehlásili.

Ukrajinské sily zasiahli sídlo šéfa separatistov v Donecku
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinské delostrelectvo v utorok (23. 8.) zasiahlo budovu šéfa samozvanej proruskej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Denisa Pušilina, kde následne vypukol požiar. Informuje o tom agentúra Reuters. Tá sa odvoláva na ruskú agentúru TASS, ktorá v tejto súvislosti cituje proruských predstaviteľov.

Útok si podľa prvých správ nevyžiadal obete ani zranenia, napísala agentúra Interfax.

Ukrajinci objekt zasiahli pomocou raketového systému HIMARS dodaného zo Spojených štátov, uviedol zástupca ministra pre informácie separatistickej republiky. Kyjev informáciu zatiaľ nekomentoval.

Dve osoby zahynuli a najmenej tri utrpeli zranenia pri sérii útokov v centre Donecka, oznámila na sociálnej sieti telegram teritoriálna obrana DĽR.

Pušilin po útoku obvinil Západ, že dodáva Ukrajine zbrane, ktoré sú podľa neho používané na útoky na rezidenčné oblasti v Donecku. Svoje obvinenia vzniesol vo videozázname, ktorý natočil pred poškodenou budovou svojho úradu

Západní predstavitelia nedávno varovali pred možnou eskaláciou konfliktu na Ukrajine. Počas uplynulých týždňov vzrástlo napätie aj okolo Rusmi obsadenej Záporožskej atómovej elektrárne. Tá sa ocitla pod delostreleckou paľbou, z ktorej sa navzájom obviňujú Rusko a Ukrajina.

Cez víkend zahynula pri výbuchu auta v Rusku dcéra známeho prokremeľského ideológa Alexandra Dugina Daria. Aj z tohto útoku sa vzájomne obviňujú Rusko a Ukrajina.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet