Na hlavný obsah

V Baltskom mori horel trajekt s 300 ľuďmi na palube

Nikto sa nezranil.

Záchranné zložky zasahovali pri rozsiahlej záchrannej operácii v Baltskom mori, keď na trajekte plávajúcom pri švédskom pobreží začalo horieť. Na palube bolo asi 300 ľudí, napísala agentúra AFP. Pri požiari sa podľa úradov nikto nezranil a potrebná nakoniec nebola ani evakuácia.

„Horí na palube so zaparkovanými autami,“ uviedol v čase požiaru Jonas Franzen, hovorca švédskej námornej správy. Na miesto podľa neho vyslali tri vrtuľníky a sedem lodí.

Trajekt Stena Scandica, ktorý podľa internetovej stránky prevádzkovateľa bežne pláva na trase medzi švédskym mestom Nynäshamn a lotyšským Ventspils, sa nachádzal neďaleko neobývaného ostrova Gotska Sandön, zhruba v polovici trasy medzi oboma mestami.

Švédsky prevádzkovateľ trajektov Stena Line ďalej uviedol, že na palube bolo 241 pasažierov a 58 členov posádky. Horieť podľa spoločnosti začalo v chladiarenskom vozidle. Plavidlo bude aj s pasažiermi odtiahnuté do Nynäshamnu, povedala agentúre TT hovorkyňa švédskeho námorného úradu Lisa Mjörningová.

Spoločnosť Stena Line so sídlom v Göteborgu uvádza, že je jedným z najväčších prevádzkovateľov trajektov na svete. Jej 38 lodí údajne podnikne 25 000 plavieb ročne. Firma zamestnáva v Európe viac ako 4 300 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet