Na hlavný obsah

V berlínskom lese Grunewald po explózii munície vypukol požiar

Bude trvať celý deň, kým sa požiar podarí zneškodniť.

V berlínskom lese Grunewald po explózii munície vypukol požiar
Ilustračná fotografia. Foto: TASR

V lese Grunewald, ležiacom na juhozápade nemeckej metropoly Berlín, vypukol požiar. Stalo sa tak po tom, čo vo štvrtok (4. 8.) ráno došlo k neúmyselnej explózii na mieste, ktoré polícia využíva na likvidáciu nevybuchnutej munície. Informovala o tom agentúra DPA.

Situácia je podľa hovorcu hasičov zatiaľ „neprehľadná“. Požiar nekontrolovateľne horí a stále počuť slabšie výbuchy munície. Z tohto dôvodu sa zatiaľ s hasiacimi prácami nezačalo a hasiči sa stiahli do vzdialenosti zhruba 1 000 metrov od požiaru.

Na mieste zasahuje 77 príslušníkov požiarneho zboru. Podľa očakávaní má trvať celý deň, kým požiar zneškodnia. Ten zasiahol plochu jeden a pol hektára lesa. Najbližšie obytné budovy sa nachádzajú vo vzdialenosti najmenej dvoch kilometrov a nič im nehrozí, uviedli hasiči.

Dodali, že nikto neutrpel zranenia a nebola zasiahnutá ani dopravná infraštruktúra. Na priebeh požiaru bude mať vplyv aj sucho a horúčava, ktorá sa očakáva v priebehu dňa.

Úrady varovali miestnych obyvateľov prostredníctvom mobilných aplikácií, aby sa oblasti vyhli a neotvárali okná ani dvere. Takisto nariadili vypnutie klimatizácií.

V dôsledku požiaru prerušili regionálnu dopravu v západnej časti Berlína a v oboch smeroch uzavreli aj diaľnicu AVUS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet