Na hlavný obsah

V bytovom dome v Michalovciach sa zrútilo schodisko, zasadal krízový štáb

Úmrtia ani zranenia nehlásia.

V bytovom dome v Michalovciach sa zrútilo schodisko, zasadal krízový štáb
Zasadnutie krízového štábu k utorkovému zrúteniu schodiska v bytovom dome v Michalovciach. Foto: Facebook/Michalovce - srdce Zemplína

V súvislosti so zrúteným schodiskom v utorok (23. 8.) večer vyhlásili mimoriadnu situáciu a zasadal krízový štáb. Mestský úrad v stredu (24. 8.) informoval, že nedošlo k žiadnej ujme na životoch ani na zdraví.

K zrúteniu schodiska došlo v utorok v bytovom dome na Mlynskej ulici v Michalovciach. Na mieste zasahovali záchranné zložky. Krízový štáb zasadal už dvakrát aj za účasti splnomocnenca vlády pre rómske komunity Jána Hera a jeho spolupracovníkov.

„Štáb prijal všetky nevyhnutné opatrenia,“ uviedla vedúca odboru komunikácie mestskej radnice Mária Stričková. Podľa radnice mesto pomáha pri tejto udalosti aj napriek tomu, že s obyvateľmi spomínaného bytového domu nemá nájomné zmluvy.

Už v utorok vo večerných hodinách pre zhruba 120 obyvateľov bytového domu podľa úradu zabezpečili nevyhnutné potreby vrátane prechodného nocľahu v miestnej škole. „V tejto činnosti pokračujeme a situáciu monitorujeme,“ dodala Stričková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny