Na hlavný obsah

V Čiernej Hore strieľal muž po rodinnej hádke

Zabil dvanástich ľudí.

Útočník v čiernohorskom meste Cetinje v piatok (12. 8.) zastrelil 11 ľudí vrátane dvoch detí, pri incidente sám zahynul, informovali čiernohorské médiá. Podľa denníka Vijesti muž strieľal po okoloidúcich v okolí svojho domova, útok odštartovala rodinná hádka.

Vláda Čiernej Hory v reakcii na „veľkú tragédiu, ktorá sa stala v piatok v Cetinje“ vyhlasuje tri dni smútku, oznámil premiér Dritan Abazović.

Čaká sa na potvrdenie informácie, či útočníka, podľa informácií stanice RTCG 34-ročného Vuka Boriloviča, zastrelila polícia pri následnej prestrelke, alebo ho zasiahol iný civilista. Médiá predtým špekulovali, že muž mohol spáchať samovraždu.

Štyroch zranených lekári hospitalizovali v Cetinje, ďalších dvoch previezli do nemocnice v čiernohorskej metropole Podgorica. Podľa RTCG sú najmenej štyria zranení vo vážnom stave.

Útočník začal strieľať v krátko po 16.00 h vo štvrti Medovina, neďaleko starej budovy parlamentu z čias, keď bolo mesto čiernohorskou metropolou. Polícia následne časť mesta uzavrela. Medzi zranenými je aj jeden z príslušníkov bezpečnostných zložiek. Jeho stav stabilizovaný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet