Na hlavný obsah

V Číne sú v lockdowne opäť milióny ľudí

Úrady prijímajú drastické opatrenia.

V Číne sú v lockdowne opäť milióny ľudí
Žena má na tvári ochrannú masku proti ochoreniu COVID-19. Foto: ČTK/AP/Kin Cheung

V Číne sú kvôli protikoronavírusovým opatreniam opäť milióny ľudí v režime plošného obmedzenia vychádzania. Lockdown vyhlásili vo viacerých mestách najmä na východe viac ako miliardovej krajiny. Štátna televízia CCTV informovala, že napríklad v severovýchodnom veľkomeste Ta-lien musí zostať doma zhruba polovica zo šiestich miliónov obyvateľov.

Obmedzenie vychádzania vyhlásili pre nespresnený počet ľudí tiež mestá Čcheng-te a Š’-ťia-čuang pomerne neďaleko Pekingu. Taktiež v juhočínskom Šen-čene boli niektoré časti mesta uzavreté.

V Tiencin, ktoré je tiež na severovýchode Číny, úrady nariadili už na začiatku týždňa vykonanie testov na koronavírus pre všetkých obyvateľov.

Čínske úrady prijímajú drastické opatrenia napriek tomu, že v celej Číne bolo v utorok (30. 8.) hlásených len 349 nových prípadov covidu-19. Čínska ekonomika pritom trpí tým, že Peking nehodlá opustiť politiku nulovej tolerancie koronavírusu. Táto politika má za cieľ zadusiť každú epidémiu v zárodku.

Mnohé miliónové mestá v Číne tento rok opakovane vyhlasovali tvrdé opatrenia proti koronavírusu s cieľom zabrániť rozšíreniu vysoko nákazlivej varianty omikron.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Titulka