Na hlavný obsah

V nákupnom centre v Malmö sa strieľalo

Zranení sú dvaja ľudia.

V nákupnom centre v Malmö sa strieľalo
Policajti uzatvárajú okolie pred nákupným centrom Emporia v meste Malmö na juhu Švédska. Došlo tam k streľbe. Foto: TASR/AP

Dvaja ľudia utrpeli v piatok (19. 8.) zranenia po streľbe v nákupnom centre Emporia v juhošvédskom meste Malmö. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zranení sú muž a žena, jeden z nich vážne. Polícia informácie o ich zdravotnom stave odmietla komentovať.

Polícia zatkla jedného podozrivého. Pravdepodobný strelec má približne 15 rokov, informujú švédske média s odvolaním na očitých svedkov, ktorí počuli asi 20 výstrelov. Následne sa pokúšali ukryť v skladoch obchodov.

O terorizmus nešlo

Streľbu polícia predbežne spojila so zločineckým prostredím. Priame nebezpečenstvo verejnosti už podľa nich nehrozí. Po oznámení o streľbe oblasť uzavrela a požiadala verejnosť, aby sa vyhýbala nákupnému centru.

Polícia vylúčila prípadný „teroristický“ motív a dodala, že streľba bola zrejme „izolovaným incidentom súvisiacim so zločineckými skupinami“.

Miestne médiá citovali očitých svedkov, podľa ktorých podozrivý strieľal do náhodných ľudí v dave, ale polícia to nepotvrdila.

„Sme presvedčení, že bezprostredné nebezpečenstvo už nehrozí,“ uviedla policajná hovorkyňa v Malmö. Doplnila, že polícia prišla na miesto činu rýchlo a vo veľkom počte.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet