Na hlavný obsah

V nočnej Bratislave bude pomáhať takzvaná Armáda špásy

Má posilniť prácu polície aj záchranárov.

Pomôžu ľuďom domov z párty, ale aj pri hľadaní strateného mobilu či peňaženky a ošetria drobné zranenia. Bratislava prišla s nápadom ako zlepšiť bezpečnosť nočného života v uliciach hlavného mesta. Nočná pomoc, známa pod názvom Armáda špásy má posilniť prácu polície aj záchranárov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Osem dobrovoľníkov a dvaja koordinátori. Pohybujú sa hlavne tam, kde je v nočných hodinách v hlavnom meste najrušnejšie.

„Sú to mladí muži a ženy, ktorí prešli výcvikom a ich úlohou bude pomáhať návštevníkom nočného mesta v krízových a rizikových situáciách,“ vysvetľuje Lenka Antalová Plavúchová, námestníčka primátora Bratislavy.

Dobrovoľnícka nočná pomoc funguje v piatky a soboty od 23.00 do 3.00 h ráno. Dobrovoľníci chodia vo dvojiciach a so sebou majú vždy ruksaky s potrebnou výbavou – rúška, dezinfekcia, rukavice, lekárnička a podobne.

Už v prvý deň služby mali dobrovoľníci rušno. Pomáhali žene, ktorej sa znížil krvný tlak a zatočila sa jej hlava.

Pomocnú ruku môžu dobrovoľníci podať napríklad aj ľuďom, ktorí to preženú s alkoholom. Ošetria tiež drobné zranenie, ale pomôžu aj tomu, kto stratil svoje veci alebo nechce čakať sám na zastávke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny