Na hlavný obsah

V Pezinku polícia odhalila nelegálnych migrantov

Zadržali ich aj s vodičom auta.

V Pezinku polícia odhalila nelegálnych migrantov
Na fotografii nelegálni migranti v Pezinku a vodič auta. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Pezinskí policajti v sobotu (27. 8.) odhalili vodiča ukrajinskej národnosti, ktorý mal v aute siedmych nelegálnych migrantov bez dokladov. Mal ich prevážať z Maďarska do Českej republiky. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na svojom facebooku.

Policajti po druhej hodine v noci spozorovali vozidlo značky Ford Mondeo, ktoré vo vysokej rýchlosti jazdilo po Seneckej ulici v Pezinku. Podozrivé vozidlo ihneď začali prenasledovať.

„Vodič na vozidle smeroval na Pezinskú Babu, avšak policajtom sa ho podarilo na Malackej ulici bezpečne zastaviť. Následnou kontrolou zistili, že sa jedná o vodiča ukrajinskej národnosti s pobytom v Českej republike. Okrem vodiča sa vo vozidle nachádzalo ďalších sedem osôb bez dokladu totožnosti,“ uviedla polícia.

Vodič sa priznal, že je prevádzačom nelegálnych migrantov a zabezpečuje ich prevoz z Maďarska smerom do Českej republiky. Nelegálnych migrantov spolu s prevádzačom obmedzili na osobnej slobode a následne odovzdali cudzineckej polícii k ďalším procesným úkonom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko