Na hlavný obsah

Vodička pri Starej Turej prešla do protismeru a nehodu neprežila

Okolnosti vyšetruje polícia.

Vodička pri Starej Turej prešla do protismeru a nehodu neprežila
Ilustračné foto - Polícia SR. Foto: TASR

Dopravnú nehodu na ceste II/581 za Starou Turou v piatok (19. 8.) neprežila 61-ročná vodička Škody Fabia. Okolnosti zrážky dvoch osobných áut vyšetruje polícia, začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Informovala o tom v sobotu (20. 8.) na sociálnej sieti.

„Vodička Škody Fabia jazdila smerom na Starú Turú, keď v pravotočivej zákrute pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a vlastnostiam vozidla. Dostala šmyk, v dôsledku čoho prešla do protismeru, kde v tom čase prichádzalo vozidlo Škoda Octavia,“ uviedli policajti.

Vozidlá podľa nich do seba narazili a Škoda Fabia sa následne prevrátila na strechu. „Šesťdesiatjedenročná vodička utrpela pri nehode zranenia nezlučiteľné so životom,“ doplnili.

Polícia z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody uzavrela cestu II/581 na takmer štyri hodiny a odklon dopravy riadila až do jej opätovného sprejazdnenia. Na miesto prizvali aj znalca z odboru cestnej dopravy. Dychová skúška vodiča Škody Octavia bola negatívna.

„Bližšie okolnosti a príčiny tejto nehody budú predmetom vyšetrovania začatého vo veci prečinu usmrtenia,“ dodala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko