Na hlavný obsah

Volkovi tesne ušla medaila vo finále ME v behu na 100 metrov

Vyhral Marcell Jacobs z Talianska.

Volkovi tesne ušla medaila vo finále ME v behu na 100 metrov
Na snímke bežec Ján Volko po seminále ME. Foto: Facebook/Slovenský atletický zväz

Slovenský šprintér Ján Volko obsadil vo finále stovky na atletických majstrovstvách Európy (ME) v Mníchove 4. miesto časom 10,16 s. Od bronzovej medaily ho delili tri stotiny sekundy.

Majstrom Európy sa stal úradujúci olympijský šampión Marcell Jacobs z Talianska vo vyrovnanom rekorde šampionátu 9,95 s.  

„Ani neviem, čo sa to vlastne stalo. Asi pri mne stáli všetci anjeli a dopredu ma tlačil celý môj tím, rodina a asi aj všetci, ktorí ma podporovali. To, čo prežívam sa nedá opísať slovami. Toto je pocit, keď má zemiaková medaila cenu zlata,“ povedal po finále spokojný Volko.

Volko si pri svojej tretej účasti pripísal najlepší výsledok na kontinentálnom šampionáte pod otvoreným nebom. Doteraz bolo jeho maximom 13. miesto zo 100 i 200 mestrov spred štyroch rokov v Berlíne.

Zaostal za výkonom v semifinále

Za svojím výkonom zo semifinále a vlastným slovenským rekordom zaostal iba o tri stotiny. Dvadsaťpäťročný zverenec trénerov Nade Bendovej a Róberta Kresťanka je prvý Slovák, ktorý sa na ME dostal do finále v šprinte na 100 alebo 200 metrov.

Do boja o medaily postúpil časom z II. semifinále, v ktorom obsadil tretiu pozíciu a výkonom vyrovnal svoje maximum z roku 2018.

Trojnásobný medailista z halových ME sa postaral o tretie umiestnenie slovenskej výpravy v prvej desiatke na tohtoročných ME, v utorkových (16. 8.) predpoludňajších pretekoch v chôdzi na 35 kilometrov obsadili Miroslav Úradník šieste a Michal Morvay 7. miesto.

Slovenského šprintéra čakajú v Mníchove ešte súboje na dvojnásobnej trati. Rozbehy na 200 metrov sú na programe vo štvrtok (18. 8.) od 12.30 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport