Na hlavný obsah

Voznesensk sa stal terčom raketového útoku

Medzi zranenými sú i deti.

Voznesensk sa stal terčom raketového útoku
Ilustračné foto dosahov útoku a poškodení po zásahu rakety Rusmi v Doneckej oblasti. Foto: SITA/AP

Terčom raketového útoku sa v sobotu (20. 8.) stalo aj mesto Voznesensk v Mykolajivskej oblasti na juhu Ruska.

Jedna z rakiet zasiahla päťposchodový bytový dom. Zásah dostalo aj viacero rodinných domov. Zranenia utrpelo deväť ľudí vrátane štyroch detí vo veku od troch do 17 rokov.

Zranenia všetkých detí lekári označili za vážne. Na svojom konte na telegrame o tom informoval šéf Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

Dodal, že jedno zo zranených dievčat prišlo o oko. Ďalšie dieťa previezli do Mikolajiva, kde ho budú operovať.

Britská stanica BBC v sobotu citovala najnovšiu súhrnnú správu ukrajinskej generálnej prokuratúry, podľa ktorej od začiatku vojny na Ukrajine zomrelo 363 detí a viac ako 718 ich bolo zranených.

Väčšina detí prišla o život alebo utrpela zranenia v Doneckej, Charkovskej, Kyjevskej, Černihivskej, Luhanskej, Mykolajivskej, Chersonskej a Záporožskej oblasti.

BBC dodala, že tieto údaje nie sú úplné – ide len o tie obete, ktorých mená sa potvrdili. V mnohých regiónoch, kde pokračujú boje, a na okupovaných územiach je takéto sčítanie nemožné.

Podľa BBC bolo v dôsledku bombardovania a ostreľovania na Ukrajine poškodených viac ako 2 328 vzdelávacích inštitúcií, pričom 289 z nich je úplne zničených.

OSN vo svojej bilancii uvádza, že v dôsledku ruskej agresie bolo na Ukrajine zabitých 5 514 civilistov vrátane 356 detí.

OSN tiež upozorňuje, že mŕtvych a zranených na Ukrajine je oveľa viac. V prípade uvedených čísel ide o presne zdokumentované a potvrdené obete vojny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet