Na hlavný obsah

Vyšetrovateľ chce obžalovať Fica, Kaliňáka, Bödöra a Gašpara

Do spisového materiálu však musí doplniť ďalšie dôkazy.

Vyšetrovateľ chce obžalovať Fica, Kaliňáka, Bödöra a Gašpara
Na snímke poslanec parlamentu SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR

Vyšetrovateľ v pondelok (1. 8.) doručil na Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) návrh na podanie obžaloby na obvinených expremiéra Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD), nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Ide o kauzu Súmrak. Obžaloba však nateraz podaná nebude. Oznámil to ÚŠP Generálnej prokuratúry SR na facebookovej stránke.

Z dôvodu procesného pochybenia vyšetrovateľa treba niektoré úkony zopakovať. Rozhodol o tom poverený zástupca špeciálneho prokurátora.

„Zároveň treba do spisového materiálu doplniť ďalšie dôkazy,“ píše ÚŠP s tým, že vec vrátil vyšetrovateľovi s pokynom na doplnenie dokazovania.

Poverený zástupca špeciálneho prokurátora v stredu (3. 8.) rozhodol o sťažnostiach obvinených Fica, Kaliňáka, Bödöra a Gašpara proti uzneseniu o vznesení obvinenia. „O spôsobe rozhodnutia budeme informovať až po doručení uznesenia oprávneným osobám,“ dodal ÚŠP.

Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR odmieta akékoľvek útoky a špekulácie v súvislosti so zákonnosťou jeho postupu v tejto trestnej veci. Trvá na tom, že vo veci sa postupuje v súlade so všetkými zásadami trestného konania, v primeraných lehotách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko