Na hlavný obsah

Z balíka pomoci určenej potravinárom sa vyčerpalo takmer 80 percent

Podarilo sa vyplatiť takmer 6,3 milióna eur.

Z balíka pomoci určenej potravinárom sa vyčerpalo takmer 80 percent
Na ilustračnej snímke pekárenské výrobky. Foto: TASR

Vyplácanie mimoriadnej pomoci pre potravinárov úspešne napreduje. Národnému poľnohospodárskemu a potravinárskemu centru (NPPC), ktoré je administrátorom tejto pomoci, sa k piatku (5. 8.) podarilo vyplatiť takmer 6,3 milióna eur žiadateľom, ktorí splnili všetky náležitosti.

Doteraz takto vysporiadali 347 subjektov. V piatok o tom informovalo o tom ministerstvo pôdohospodárstva (MP).

Agrorezort v súčinnosti s NPPC podniká konkrétne kroky na podporu slovenského potravinárstva. Na poskytnutie mimoriadnej pomoci sa vyčlenili prostriedky v celkovom objeme 8 miliónov eur. To má byť podľa MP dôkazom, že na podpore slovenského potravinárstva záleží.

Producentom potravín tieto financie pomôžu čiastočne vykompenzovať vysoké náklady na energie, palivá a aj suroviny, ktorých ceny rastú na celosvetovej úrovni a premietajú sa do cien potravín. Preto NPPC posiela túto pomoc potravinárom v čo najkratšom možnom čase.

„O mimoriadnu pomoc požiadalo celkovo 440 subjektov. Iba šesť z nich nemalo oprávnenie na jej čerpanie. Z 90 žiadateľov, ktorých NPPC požiadalo dodatočne o doplnenie údajov, ostáva na doriešenie už len 20 takýchto subjektov,“ uviedol generálny riaditeľ NPPC Martin Polovka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko