Na hlavný obsah

Za predsedu KSK bude kandidovať bývalý rektor TUKE Juraj Sinay

Kandidovať bude ako nezávislý.

Za predsedu KSK bude kandidovať bývalý rektor TUKE Juraj Sinay
Na fotografii Juraj Sinay, kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja. Foto: Facebook/Juraj Sinay

Za predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude v jesenných voľbách kandidovať bývalý rektor Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) a bývalý prezident Zväzu automobilového priemyslu (ZAP) SR Juraj Sinay.

V súčasnosti pôsobí ako koordinátor vodíkových technológií v SR. Kandidovať bude ako nezávislý. Informoval o tom na tlačovej konferencii v Košiciach.

Kandidátnu listinu odovzdal v utorok (30. 8.) spolu s viac ako 2 300 podpismi. V prípade svojho zvolenia chce využiť svoje skúsenosti z rôznych pracovných postov.

„Pokiaľ mi bude slúžiť zdravie a bude ma podporovať moja rodina, tak som ochotný minimálne štyri roky odovzdať zo seba všetko preto, aby sa ľudia v našom kraji mali lepšie, aby sa môj slogan ‚Silný líder, silný kraj‘ skutočne naplnil,“ povedal.

Do volieb ide bez politickej podpory niektorej zo strán

Do volieb ide ako občiansky kandidát. „Nevylučujem, že počas volebnej kampane môže dôjsť k nejakým rozhovorom. Ale v súčasnej dobe a v tomto stave idem ako nezávislý kandidát bez politickej podpory niektorej zo strán,“ konštatoval.

Sinay pôsobil ako vedec, prezident Slovenskej rektorskej konferencie či poradca prezidenta SR pre oblasť vedy a vzdelávania. Koordinátorom vodíkových technológií je na základe poverenia ministra hospodárstva SR Richarda Sulíka (SaS).

Pre kraj vidí Sinay potenciál stať sa centrom nových technológii. A to nielen v IT, ale práve v oblasti využitia vodíka či v automobilovom priemysle s vytváraním atraktívnych pracovných príležitostí.

Z ďalších priorít spomenul kvalitné stredné školstvo s rozvojom duálneho vzdelávania, turizmus a cestový ruch, cestnú infraštruktúru, sociálne a zdravotné zabezpečenie a podobne. V rámci kampane chce robiť aj výjazdy do regiónov a stretnutia s obyvateľmi, starostami a primátormi.

„Do vzťahu s občanmi KSK chcem vrátiť dôveru v to, že sa verejné veci dajú robiť lepšie a verejný majetok  spravovať efektívnejšie a transparentnejšie. Verím, že slušnosť, verejný dialóg, rozum a skúsenosti sú stále tou najdôležitejšou hodnotou silných lídrov,“ uviedol Sinay.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny