Na hlavný obsah

Zdenko Čambal sa bude uchádzať o post primátora aj trnavského župana

Funkcie sú podľa zákona o obecnom zriadení nezlučiteľné.

Zdenko Čambal sa bude uchádzať o post primátora aj trnavského župana
Na fotografii primátor mesta Holíč Zdenko Čambal. Foto: Facebook/Zdenko Čambal - Slovenská národná strana

Primátor mesta Holíč v okrese Skalica Zdenko Čambal bude opäť kandidovať na pozíciu primátora. Uchádzať sa bude aj o post predsedu Trnavského samosprávneho kraja. Kandidatúru na primátora oznámi v stredu (17. 8.) o 12:00 na Námestí mieru v Holíči, na župana vo štvrtok o 13:00 (18. 8.) pri soche Antona Malatinského v Trnave.

„Využívam zákonnú možnosť a chcem upozorniť na skutočnosť, že starostovia a primátori, ktorí sú rozhodnutí obhájiť svoju pozíciu, by nemali byť diskriminovaní zúžením možnosti účasti svojej kandidatúry vo voľbách, keďže sa regionálne a komunálne voľby konajú v jeden deň. Zároveň chcem vystúpiť proti svojvôli štátnych úradníkov pri postupe voči samosprávam,“ avizuje Čambal.

Zdenko Čambal je dlhoročným primátorom Holíča. V rokoch 2006 až 2017 bol aj podpredsedom Trnavského samosprávneho kraja. V súčasnosti je krajským poslancom.

Kandidatúru na post predsedu trnavského samosprávneho kraja zatiaľ oznámil starosta obce Ratkovce v okrese Hlohovec Martin Červenka, terajší župan Jozef Viskupič a poslanec Národnej rady SR Martin Beluský.

Funkcia primátora je podľa zákona o obecnom zriadení nezlučiteľná s funkciou predsedu samosprávneho kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny