Na hlavný obsah

Žiačka pilotného kurzu v Česku neprežila pád vetroňa, letela bez inštruktora

Polícia bude nehodu vyšetrovať.

Pri nehode vetroňa v blízkosti letiska na okraji Nového Města nad Metují v Královohradeckom kraji zomrela v pondelok (1. 8.) 19-ročná študentka pilotného kurzu. Podľa polície sa vetroň pravdepodobne zrútil pri pristávacom manévri.

Nehoda sa stala v pondelok (1. 8.) dopoludnia. Informoval server Novinky.cz. Na mieste zasahovali všetky zložky Integrovaného záchranného systému. Podľa hovorcu Zdravotníckej záchrannej služby Královohradeckého kraja Iva Nováka bolo dievča po príchode záchranárov v bezvedomí.

„Museli sme ju resuscitovať, snažili sme sa viac ako pol hodiny, ale bohužiaľ sa nepodarilo obnoviť spontánnu srdcovú aktivitu. Zasahujúci lekár bol nútený konštatovať, že zomrela v dôsledku početných poranení,“ povedal Novák.

Polícia uviedla, že dievča bolo v bezmotorovom lietadle samo, bez inštruktora. „Podľa prvotných informácií vetroň spadol z výšky asi 150 metrov pri pristávacom manévri do poľa, 100 metrov od pristávacej dráhy letiska,“ uviedla policajná hovorkyňa Iva Kormošová. Polícia bude nehodu vyšetrovať v spolupráci s Úradom pre zisťovanie príčin leteckých nehôd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet