Na hlavný obsah

Zomrela americká herečka známa zo seriálu Star Trek

Nichelle Nicholsová mala 89 rokov.

Americká herečka Nichelle Nicholsová.
Americká herečka Nichelle Nicholsová.Foto: ČTK/imago stock&people/IMAGO/mpi04

Zomrela americká herečka Nichelle Nicholsová, ktorá sa preslávila úlohou komunikačnej dôstojníčky Uhury v seriáli Star Trek. Herečka a speváčka mala 89 rokov a zomrela prirodzenou smrťou, oznámil na facebooku jej syn Kyle Johnson.

„Včera v noci moja matka Nichelle Nicholsová zomrela z prirodzených príčin. Jej svetlo však rovnako ako prastaré galaxie zostane pre nás aj budúce generácie, aby sme sa z neho mohli tešiť, učiť sa z neho a čerpať inšpiráciu,“ napísal Johnson vo svojom príspevku a požiadal fanúšikov o rešpektovanie súkromia rodiny.

Nicholsová bola prvá afroamerická herečka, ktorá si zahrala v sci-fi seriáli. Jej postava Uhury tiež v jednom z dielov pobozkala kapitána Kirka. Bol to prvý bozk bieleho muža a afroamerickej ženy na filmovom plátne. V čase rasových predsudkov, ktoré v 60. rokoch v Spojených štátoch panovali, to vzbudilo početné kontroverzie, píše server ČSFD.

Často spomínala, že fanúšikom seriálu bol aj reverend a černošský aktivista Martin Luther King, ktorý chválil jej úlohu a osobne ju povzbudzoval, aby pri seriáli zostala, píše agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet