Na hlavný obsah

Zomrela speváčka a herečka Hana Zagorová

Dlhodobo trpela poruchou krvotvorby.

Zomrela speváčka a herečka Hana Zagorová
Česká speváčka Hana Zagorová. Foto: TASR

Vo veku 75 rokov zomrela speváčka, herečka, textárka a moderátorka Hana Zagorová. Dlhodobo trpela poruchou krvotvorby, ktorá sa zhoršila v dôsledku ochorenia COVID-19 a následného postcovidového syndrómu. Informáciu priniesla televízia CNN Prima News a potvrdil ju speváčkin manažér Luboš Kříž.

Zagorová bola jednou z najznámejších českých speváčok. Počas svojej speváckej kariéry sa stala po Lucii Bílej druhou najúspešnejšou držiteľkou Zlatého slávika medzi ženami. Naspievala takmer 900 piesní a získala množstvo ocenení. Napísal server iDnes.cz.

Najviac sa preslávila v 70. a 80. rokoch, keď získala deväť Slávikov. Prvýkrát na seba upozornila v roku 1963 v ostravskej súťaži Hľadáme nové talenty, potom vystupovala so skupinou Flamingo a v pražskom divadle Apollo.

Od detstva trpela poruchou krvotvorby. Roky musela pravidelne navštevovať transfúzne oddelenie. Z tohto dôvodu stratila možnosť mať deti, hoci po nich vždy túžila. Po prekonaní ochorenia COVID-19 sa jej zdravotný stav v poslednom čase celkovo zhoršil. Informuje CNN Prima News.

Jej prvým manželom bol tanečník a baletný majster Vlastimil Harapes. Vzali sa v roku 1986 a ich manželstvo trvalo šesť rokov. Jej druhým manželom bol slovenský operný spevák Štefan Margita, za ktorého sa vydala 30. mája 1992 a žili spolu šťastne až do jej smrti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet