Na hlavný obsah

Arménsko a Azerbajdžan sa dohodli na prímerí, zatiaľ sa dodržuje

Začalo platiť od 20.00 h miestneho času.

Arménsko a Azerbajdžan sa dohodli na prímerí, zatiaľ sa dodržuje
Azerbajdžanskí vojaci prekračujú arménsko-azerbajdžanskú hranicu a približujú sa k arménskym pozíciám. Foto: TASR/AP

Arménsko a Azerbajdžan sa v noci na štvrtok (15. 9.) dohodli na prímerí, ktoré má ukončiť dvojdňové boje. Informoval o tom tajomník arménskej bezpečnostnej rady Armen Grigorjan. Pokoj zbraní mal začať platiť v stredu (14. 9.) o 20.00 h miestneho času (18.00 h SELČ), podľa Jerevanu sa zatiaľ dodržiava.

Ministerstvo obrany v Baku vo štvrtok oznámilo, že pri stretoch zomrelo 71 azerbajdžanských vojakov, Jerevan hlási vyše sto mŕtvych.

Ostré strety medzi Arménskom a Azerbajdžanom prepukli v noci na utorok (13. 9.). Krajina sa z rozpútavania konfliktu viní navzájom. Predchádzajúca dohoda o pokoji zbraní mala platiť od utorkového rána, nebola však dodržaná.

Arménske ministerstvo obrany podľa agentúry TASS uviedlo, že ku štvrtkovému doobediu na hranici s Azerbajdžanom nezaznamenali žiadne vážne incidenty.

V bojoch na hraniciach s Arménskom zomrelo 71 príslušníkov armády, oznámilo vo štvrtok azerbajdžanské ministerstvo obrany.

Predchádzajúca oficiálna bilancia strát Baku predstavovala 50 mŕtvych. Arménsky premiér Nikol Pašinjan už predtým vyhlásil, že v najnovších bojoch zomrelo 105 arménskych vojakov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet