Na hlavný obsah

Firma v Michalovciach musí prepustiť takmer tretinu zamestnancov

Tisíckam ľudí hrozí, že prídu o prácu.

Firma v Michalovciach musí prepustiť takmer tretinu zamestnancov
Budova spoločnosti Convatec v Michalovciach. Foto: RTVS

Viac ako 7 500 pracovných miest je v ohrození. Pre vysoké ceny energií chcú ďalšie veľké firmy čoskoro hromadne prepúšťať. Zamestnávatelia očakávajú, že zasiahne Európska komisia.

Pätnásť rokov fungovali bez problémov, teraz to už nezvládajú. Firma, ktorá v Michalovciach vyrába zdravotnícke pomôcky, ohlásila, že musí prepustiť takmer tretinu zamestnancov. O prácu na východe Slovenska by tak malo prísť vyše 350 ľudí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Na základe strategickej revízie svojho podnikania v kategórii Critical Care, spoločnosť prijala rozhodnutie ukončiť podnikateľské aktivity v oblasti výroby a predaja produktov pre nemocničnú starostlivosť,“ uviedla spoločnosť Convatec.

Zamestnávatelia tvrdia, že hromadné prepúšťanie v Michalovciach či ohlásené ukončenie výroby v Slovalcu v Žiari nad Hronom je len začiatok kolapsu vo firmách. Zdôrazňujú, že zasiahnuť už musí Európska únia.

Podľa Európskej komisie má každá krajina vedieť, ako firmám čo najlepšie pomôcť, aby nebola narušená konkurencieschopnosť.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) si myslí, že ak firmy prepustia ohlasovaný počet zamestnancov, štát to zvládne. Naďalej totiž ostáva viac ako 81 000 voľných pracovných miest.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny