Na hlavný obsah

Hotelieri v Tatrách budú musieť zatvárať minimálne počas pracovných dní

Zamestnanci sú opäť v neistote.

Hotelieri v Tatrách budú musieť zatvárať minimálne počas pracovných dní
Ilustračná snímka hotela vo Vysokých Tatrách. Foto: RTVS

Otvorené iba cez víkendy. Aj takto chcú prežiť obdobie pred zimnou sezónou niektoré tatranské hotely. Rozhodli sa šetriť. Zamestnanci sú opäť v neistote. Tatranskú medzisezónu tradične „zachraňovali“ kongresy.

„V tomto roku to zatiaľ na žiadne veľké kongresové terno v hoteloch v Tatrách nevyzerá,“ povedal hovorca prevádzok TMR Vysoké Tatry Marián Galajda.

Hotely tak budú otvárať a zatvárať takpovediac podľa potreby. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) si už urobila prieskum toho, ako to bude v praxi vyzerať.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ukazuje sa, že viacerí hotelieri bude musieť zatvoriť minimálne počas pracovných dní,“ uviedla riaditeľka OOCR Lucia Blašková.

Osvetlenie, bazén, mrazničky, chladničky – prepnuté ich majú do šetriaceho režimu tak, aby to klienti nepocítili. Ani to však nestačí. Niektoré hotely už avizovali mierne zvýšenie cien. To ich situáciu nerieši. Nedokážu nastaviť a predávať pobytové balíčky na jeseň a zimu.

„Nevieme si predstaviť, ako by sa cena faktúry za energie dala pretaviť do služieb,“ povedal Martin Novotný, člen prezídia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.

„Bez podpory bude tohtoročná zimná sezóna veľmi ťažko utiahnuteľná,“ dodala riaditeľka OOCR.

Asociácia hotelov a reštaurácií má vypracovaný plán pomoci pre cestovný ruch. Ministerstvo dopravy rozumie obavám, ale konštatuje, že riešenia musí nastaviť vláda.

Cestovný ruch sa tak nateraz len zaradil k zástupu tých, ktorí čakajú, ako štát zareaguje na energetickú krízu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko