Na hlavný obsah

K východnému pobrežiu Číny sa blíži tajfún, rušia sa lety a zatvárajú školy

Z priľahlých ostrovov evakuovali turistov.

K východnému pobrežiu Číny sa blíži tajfún, rušia sa lety a zatvárajú školy
Ilustračná snímka. Foto: twitter/ Reuters

Úrady vo východočínskej provincii Če-ťiang nariadili lodiam, aby sa kvôli blížiacemu sa tajfúnu Muifa vrátili do prístavov. Okrem toho uzavreli školy a evakuovali turistov z priľahlých ostrovov.

Tajfún, ktorý agentúra Reuters označuje za jeden z najsilnejších v tomto roku, by mal na čínsku pevninu udrieť v stredu (14. 9.) ráno SELČ. Do oblasti, ktorá zahŕňa aj čínsku finančnú metropolu Šanghaj, prinesie podľa meteorológov silný víchor a lejak.

Tajfún Muifa, ktorý v utorok (13. 9.) pri postupe cez more silnel, zrejme udrie na pevninu medzi prístavnými mestami Wen-ling a Čou-šan. V blízkosti Šanghaja sa očakávajú vlny vysoké až päť metrov. Šanghajský prístav už v utorok večer obmedzí časť aktivít a v stredu ráno zastaví všetku činnosť.

Čínska letecká spoločnosť China Southern Airlines oznámila, že dnes na letiskách v Šanghaji zrušila 25 letov, v stredu sa chystá odvolať ďalších 11.

Z ostrovov a ďalších turistických lokalít v okolí mesta Čou-šan evakuovali okolo 13 000 ľudí, oznámila čínska štátna televízia. Na letiskách v mestách Ning-po a Čou-šan budú v stredu (13. 9.) zrušené všetky lety.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet