Na hlavný obsah

Kanada: Muž zabil dvoch ľudí vrátane policajta, troch ďalších zranil

Polícia ho neskôr zastrelila.

Kanada: Muž zabil dvoch ľudí vrátane policajta, troch ďalších zranil
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay.com

Muž v kanadskej provincii Ontario v pondelok (12. 9.) zastrelil dopravného policajta a jednu ďalšiu osobu, ďalších troch ľudí vážne zranil. Polícia podozrivého vypátrala a dostihla na cintoríne, muž stret s políciou neprežil. O incidente v krajine, kde k streľbám na verejnosti dochádza len zriedka, informovala v utorok (13. 9.) agentúra AP.

Muž najprv zastrelil z bezprostrednej blízkosti policajta, ktorý mal poludňajšiu pauzu. Jeden ďalší človek utrpel zranenia. Polícia po strelcovi vyhlásila pátranie. Vzápätí dostala informáciu o ďalšej streľbe v niekoľko kilometrov vzdialenom meste Hamilton.

„Rovnako ako všetci obyvatelia Ontaria som zdesený dnešným nezmyselným násilím, vrátane zabitia torontského policajta,“ uviedol na twitteri ontarijský premiér Doug Ford. „Som veľmi vďačný orgánom činným v trestnom konaní, že túto situáciu ukončili,“ dodal.

K podobným streľbám dochádza v Kanade oproti Spojeným štátom zriedka. Kanada má prísnejšie zákony o držaní zbraní ako susedné USA. Kanaďania však môžu vlastniť strelné zbrane, ak majú zbrojný preukaz. V júli si streľba v kanadskom meste Langley vyžiadala troch mŕtvych vrátane útočníka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet