Na hlavný obsah

Kauza Dobytkár opäť pred súdom. Vypovedal bývalý šéf PPA

Na súd prišiel aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Kauza Dobytkár opäť pred súdom. Na pojednávaní vypovedal bývalý výkonný riaditeľ Poľnohospodárskej platobnej agentúry – Ľubomír Partika. Na súd prišiel aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Obžalovaný Ľubomír Partika v kauze figuruje ako takzvaný vybavovač agrodotácií. Bývalý riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) žiadal na pojednávaní o doplnenie výpovede.

Hovoril aj o tabuľkách, ktoré našli policajti u ďalšieho obžalovaného Ľubomíra Kropila. Sumy úplatkov sa podľa neho nezhodujú s číslami v obžalobe a z ničoho ho neusvedčujú. Vyjadriť sa, rovnako ako v minulosti, nechcel.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na otázky prokurátora bude Ľubomír Partika odpovedať aj na ďalšom pojednávaní. Na súd prišiel aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, ktorého obhajoba žiadala doplniť ďalšie dôkazy.

„Nie je možné dosiahnuť spravodlivý súd bez toho, aby sme nemali k dispozícii všetky informácie o manipulácii trestných konaní v prípravnom konaní. Informácie o tom, že sa vyrábali dôkazy sú závažného charakteru,“ hovorí Robert Kaliňák, obhajca obžalovaného Bödöra.

Kauza Dobytkár je jednou z najväčších korupčných káuz, kto chcel získať agrodotácie, musel podľa obžaloby zaplatiť úplatky. V prípade figuruje 8 fyzických a 5 právnických osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko