Na hlavný obsah

Kmotrík ml. skončil ako generálny riaditeľ Slovana

Uviedol, že nemá silu bojovať.

Kmotrík ml. skončil ako generálny riaditeľ Slovana
Na snímke bývalý generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. Foto: TASR

Ivan Kmotrík ml. skončil vo funkcii generálneho riaditeľa futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava. Ako uviedol na klubovom webe, po náhlom prepustení celého tímu jeho najbližších spolupracovníkov si ďalej nevie predstaviť svoje pokračovanie vo funkcii.

V klube slovenského šampióna nastalo zemetrasenie po prehre v 2. zápase skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. V ňom Slovan prehral v Jerevane s tamojším Pjunikom 0:2. Majiteľ, prezident a predseda predstavenstva klubu Ivan Kmotrík starší potvrdil, že v Slovane po tejto prehre skončili športový riaditeľ Richard Trutz a rovnako aj všetci skauti.

„Po udalostiach z uplynulého piatka (16. 8.), keď bol náhle prepustený prakticky celý môj tím najbližších spolupracovníkov, si ďalej neviem predstaviť svoje pokračovanie vo funkcii generálneho riaditeľa,“ odôvodnil svoj odchod.

Výsledky a fakty podľa neho potvrdzujú, že sa so svojím tímom ľudí nemajú za čo hanbiť. Uviedol, že vďaka systematickému výberu hráčov mali futbalistov, ktorí mali na trhu hodnotu a podarilo sa im ich aj speňažiť. A to na čele s historicky najväčším prestupom Andraža Šporara do Sportingu Lisabon. „Bolo to najkrajšie obdobie, aké som vo futbale a Slovane zažil,“ zaspomínal.

Napätie vo verejnosti a medzi fanúšikmi

Priznal, že v súčasnosti veci nejdú tak, ako by si prial. Je to cítiť aj z napätia vo verejnosti a medzi fanúšikmi.

„Herný prejav a ani posledné výsledky nie sú také, ako by sme si želali a priali. Neprinášajú radosť ani naplnenie. V kádri takmer nemáme hráča, ktorý by bol zaujímavý z hľadiska budúceho predaja. Pritom nás títo hráči stoja nemalé finančné prostriedky,“ skonštatoval.

V roku 2019, keď bolo mužstvo zložené z hráčov s perspektívou ďalšieho predaja a náklady na vtedajší káder boli diametrálne nižšie než teraz, dokázali hrať Európsku ligu, ktorú podľa neho nemožno porovnávať s kvalitou aktuálnej skupiny v Európskej konferenčnej lige.

„A to je moja predstava o fungovaní klubu a nie to, ako vyzerá aktuálny stav. Nemám už síl ďalej bojovať, a preto nateraz odchádzam. Po tom, čo sa v piatok udialo, cítim, že už ďalej nemôžem. Svedomie by mi nedovolilo byť len akousi tvárou tohto celého, čo sa v klube dialo a deje, a obhajovať pred fanúšikmi niečo, o čom sám nie som presvedčený,“ ozrejmil s tým, že na Slovan nezanevrie a bude mu držať palce.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko