Na hlavný obsah

Koalícia začína fungovať v menšine. Mikulec bude čeliť ďalšiemu odvolávaniu

Septembrová schôdza parlamentu má 139 bodov.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) bude v utorok (13. 9.) opäť čeliť odvolávaniu. Mimoriadnu schôdzu iniciuje opozičný Smer-SD. Mikulec nemá istú podporu ani u svojho koaličného partnera.

Niektorí poslanci z hnutia Sme rodina zvažujú, ako sa pri odvolávaní zachovajú. Ohrozená je aj riadna schôdza parlamentu.

Strana Smer-SD podozrieva ministra vnútra z rodinkárstva a zo zasahovania do vyšetrovaní. Roman Mikulec to odmieta. Presvedčiť však bude musieť viacerých kolegov. Okrem hnutia Sme rodina nemá jasno pri odvolávaní ani bývalá koaličná SaS.

„My si myslíme, že pán Mikulec už dávno nemal byť ministrom vnútra SR,“ zopakoval stanovisko strany Smer-SD Ladislav Kamenický.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Po pokuse odvolať ministra vnútra čaká poslancov nielen prvá parlamentná schôdza po prázdninách ale aj prvá schôdza v koaličnej menšine.

„Očakávam, že strana SaS bude blokovať schôdzu a nebudú prechádzať zákony,“ predpovedá poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina).

„Je možné, že nebudeme hlasovať pri úvodnom hlasovaní, v konečnom dôsledku schôdzu určite otvoríme. Ale chceme vidieť kto podporí túto koalíciu,“ vyhlásila poslankyňa Anna Zemanová (SaS).

„Myslím, že všetci očakávame s napätím na otvorenie schôdze ale aj na to, do akej miery sa podarili nejaké dohody na schvaľovaní predpisov,“ uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.

Septembrová schôdza parlamentu má 139 bodov. Úspech mnohých z nich bude závisieť práve od podpory SaS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko