Na hlavný obsah

Krajniak: Počítame s odchodom zvyšných ministrov SaS

Podľa Blanára už nemá zmysel hovoriť o záchrane koalície.

Krajniak: Počítame s odchodom zvyšných ministrov SaS
Podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár a minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) boli hosťami nedeľnej diskusie RTVS O 5 minút 12. Foto: Kombo snímka RTVS

Sme rodina počíta s tým, že traja ministri z SaS v pondelok (5. 9.) podajú demisiu. Povedal minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) v nedeľnej diskusii RTVS O 5 minút 12. Od SaS už neočakáva krok späť.

Ako ďalej uviedol, Sme rodina sa chystá zvyšným koaličným partnerom predstaviť svoje požiadavky, ktorými podmieňuje ďalšie fungovanie koalície.

Pripustil tiež možnosť predčasných volieb, ak nebude menšinová vláda fungovať. To nastane vtedy, ak v parlamente nebude možné prijímať zákony na pomoc ľuďom.

Pri najbližšej schôdzi parlamentu by sa podľa Krajniaka mali odložiť všetky politické konflikty. „Tam sa sporme o to, aké má opozícia alebo my návrhy, ako pomôcť ľuďom,“ dodal. Vláda aj parlament by sa mali zamerali na riešenie energetickej krízy.

Podľa podpredsedu strany Smer-SD Juraja Blanára už nemá zmysel hovoriť o záchrane koalície. Za najlepšie riešenie koaličnej krízy považuje predčasné voľby. V prípade menšinovej vlády by však Smer podporil zákony na pomoc ľuďom.

Blanár súčasnú koalíciu skritizoval, že opatrenia na pomoc ľuďom nepredstavila už skôr. „Táto vláda premrhala dva mesiace. Namiesto toho, aby pomáhala, sa vydierala,“ skonštatoval. Zdôraznil pritom, že Smer od minulého septembra v tejto veci inicioval zvolanie viacerých mimoriadnych parlamentných schôdzí.

Oslavy SNP s ruským veľvyslancom

Odmietol tvrdenia, že by Smer-SD oslavoval Putina tým, že počas osláv výročia SNP pozvali na podujatie aj ruského veľvyslanca. Blanár tvrdí, že jeho pozvaním nelegitimizovali ani ruský útok na Ukrajinu.

„My sme oslavovali SNP a pozvali sme tam všetky krajiny bývalého Sovietskeho zväzu, ktoré pomáhali oslobodzovať krajinu,“ dodal. Nie je podľa neho vinou Smeru, že ostatné krajiny pozvanie neprijali.

Blanár v tejto veci kritizoval, že sa verejnosť nemohla zúčastniť osláv v Banskej Bystrici. Koalícia sa občanov podľa neho bojí. Krajniak reagoval, že Sme rodina sa stretnutí nebojí a poukázal na viaceré verejné akcie ich hnutia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko