Na hlavný obsah

Legionárska choroba má v Argentíne už šesť obetí

Ku všetkým úmrtiam došlo na rovnakej klinike.

Legionárska choroba má v Argentíne už šesť obetí
Ilustračná snímka modelu ľudských pľúc. Foto: Unsplash

Už šesť ľudí podľahlo v Argentíne tzv. legionárskej chorobe, zriedkavému bakteriálnemu ochoreniu pľúc. Ku všetkým úmrtiam došlo na klinike v provincii Tucumán na severozápade krajiny. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojších úradov o tom v pondelok (5. 9.) napísala agentúra AFP.

Poslednou z obetí je 81-ročný pacient, ktorý mal už predtým viacero zdravotných problémov a bol „vo vážnom stave“, pričom ho liečili na zápal pľúc. Ku všetkým úmrtiam došlo na rovnakej klinike v meste San Miguel de Tucumán.

Prvé prípady nákazy tam zaznamenali 18. augusta. Dosiaľ sa nakazilo celkovo 11 ľudí vrátane ôsmich zamestnancov kliniky. Od 25. augusta pritom nové prípady tejto infekcie nezaznamenali.

Nakazených najskôr v Tucumáne testovali na COVID-19, chrípku či hantavírus, ktoré sa nepotvrdili. Vzorky následne zaslali do laboratórií Ústavu Dr. Carlosa Malbrána v Buenos Aires, ktorý potvrdil legionársku chorobu.

Tucumánsku kliniku dočasne zatvorili, pričom vo veci podľa miestnych zdravotníckych úradov prebieha vyšetrovanie s cieľom zistiť zdroj nákazy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet