Na hlavný obsah

Matovič chce, aby firmy mali možnosť poslať štátu dar. Jedna spoločnosť vraj už prejavila záujem

Zákony to v súčasnosti nedovoľujú.

Firmy by mali mať možnosť dobrovoľne poslať štátu peniaze priamo na účet v Štátnej pokladnici. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) hovorí, že jedna veľká firma chce dať štátu dar, no zákony to neumožňujú. Predseda parlamentného rozpočtového výboru návrh kritizuje. Obáva sa, že sa takto vytvára možnosť pre korupciu.

Šéf rezortu financií presadzuje, aby mali právnické osoby možnosť poslať peniaze priamo na účet v Štátnej pokladnici. Zmena má byť prijatá prostredníctvom poslaneckého pozmeňovacieho návrhu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Otvárame brány, každý kto chce obdarovať štát, nech sa páči,“ vyzýva Matovič. „Je to absurdné škodlivé, zasa raz bez riadneho legislatívneho procesu. Urobme si test Ficom,“ kritizuje návrh Marián Viskupič (SaS), predseda Výboru NR SR pre financie.

Podľa Igora Matoviča nejde o závažnú zmenu, preto je takýto postup v poriadku. „Nie je to taká závažná zmena, Áno vypracovalo to ministerstvo financií, ale nie je to taká závažná zmena, aby to nemohol predložiť poslanec. Je to riadny legislatívny proces,“ zhodnotil.

Záujem obdarovať štát má podľa Igora Matoviča veľká firma. O akú spoločnosť ide, nechcel konkretizovať

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko