Na hlavný obsah

Ministri SaS podali demisiu, strana ohlásila odchod do opozície

Mená ich náhradníkov stále nie sú známe.

Ministri SaS podali demisiu, strana ohlásila odchod do opozície
Na snímke zľava minister zahraničných vecí v demisii Ivan Korčok, predseda strany SaS Richard Sulík, ministerka spravodlivosti v demisii Mária Kolíková a minister školstva v demisii Branislav Gröhling (všetci SaS). Foto: TASR

Demisiu podali už aj zvyšní ministri strany SaS. V pondelok (5. 9.) sa svojej funkcie vzdali minister školstva Branislav Gröhling, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister zahraničných vecí Ivan Korčok.

„Dôvod odchodu je viac ako jasný. To, čo zažíva Slovensko pod vedením Igora Matoviča sa nedá nazvať inak ako rozvrat,“ uviedol minister hospodárstva v demisii Richard Sulík (SaS). Ten podal demisiu už v stredu (31. 8.).

Zdôraznil, že strana SaS neodchádza z koalície z osobných dôvodov. „Už dávno som si prestal všímať a reagovať na Matovičove útoky,“ tvrdí. Dodal, že neodchádzajú s radosťou.

Sulík kritizoval aj to, že stále nie sú známe mená náhradníkov ministrov SaS vo vláde. Tvrdí, že už v júli požiadal premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby mu povedal meno jeho nástupcu. To však stále nie je známe. „Považujem to za prejav úplnej ľahostajnosti,“ uviedol.

OĽANO hazarduje s krajinou

Podľa Sulíka predstavitelia hnutia OĽANO hazardujú s krajinou už od vypuknutia prvej vlny koronavírusu. Dodal, že Heger sa necháva Matovičom šikanovať. „Už sa na to nemôžeme pozerať,“ povedal.

Strana SaS bude pôsobiť v opozícii. „Budeme odbornou, konštruktívnou, ale aj tvrdou opozíciou,“ dodal Sulík.

Premiér oznámil vstup do menšinovej vlády. O menách nástupcov odchádzajúcich ministrov plánuje najprv informovať prezidentku Zuzanu Čaputovú až potom ich predstaví verejnosti.

Spor v koalícii trvá už niekoľko týždňov. SaS žiadala odchod ministra financií Igora Matoviča z vlády. Hnutie OĽANO to však odmietlo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko