Na hlavný obsah

Naď: Sme pripravení hovoriť o detailoch a možnostiach výcviku Ukrajincov v SR

Uviedol to na rokovaní Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny.

Naď: Sme pripravení hovoriť o detailoch a možnostiach výcviku Ukrajincov v SR
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR

Slovensko je pripravené diskutovať o možnostiach sprostredkovania špecializovaných spôsobilostí pre ukrajinské ozbrojené sily. Vo štvrtok (8. 9.) to uviedol Minister obrany SR Jaroslav Naď v priestoroch leteckej základne Ramstein v Nemecku.

Zúčastnil sa tam na multilaterálnom rokovaní tzv. Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Poskytovanie pomoci je stále aktuálne

„Naša ochota a odhodlanie adresovať špecifické požiadavky ukrajinskej strany sú stále aktuálne. Verím, že posilňovaním budovania kapacít a spôsobilostí ukrajinských ozbrojených síl budeme čoraz bližšie k ukončeniu tejto nezmyselnej ruskej agresie a víťazstvu slobodnej Ukrajiny,“ uviedol Naď.

Na margo výcvikových potrieb Ukrajiny zopakoval, že Slovensko je pripravené diskutovať o možnostiach sprostredkovania špecializovaných spôsobilostí pre ukrajinské ozbrojené sily.

„Poskytnutie výcviku na území SR by mohlo byť súčasťou nášho eventuálneho príspevku do novovytvorenej vojenskej asistenčnej misie EÚ na Ukrajine,“ doplnil šéf rezortu obrany. Rozsah a forma takejto pomoci zo strany Slovenska musia podľa neho okrem potrieb ukrajinských ozbrojených síl reflektovať taktiež dostupné možnosti SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko