Na hlavný obsah

Po naháňačke s políciou zomrel druhý podozrivý zo série útokov nožom v Kanade

Podľahol zraneniam, ktoré si sám spôsobil.

Po naháňačke s políciou zomrel druhý podozrivý zo série útokov nožom v Kanade
Na ilustračnej snímke vlajka Kanady. Foto: ČTK/PA/James Moy

Druhý podozrivý zo série útokov nožom v kanadskej provincii Saskatchewan zomrel krátko po stredajšom (7. 9.) zatknutí. Uviedli to v noci na štvrtok (8. 9.) miestne médiá s tým, že muž zomrel na následky zranení, ktoré si sám spôsobil, píše agentúra AP.

Prvého z podozrivých, Damiena Sandersona, našli v pondelok (5. 9.) mŕtveho na poli neďaleko dejiska masakry. Podľa polície mal na tele zranenia, ktoré si nespôsobil sám a preveruje sa verzia, že mu ich spôsobil druhý podozrivý – jeho brat Myles Sanderson.

Toho v stredu zadržali – po rozsiahlom pátraní prebiehajúcom v troch kanadských provinciách – neďaleko mesta Rosthern v Saskatchewane, vzdialeného asi 100 kilometrov od miesta masakry, oznámila polícia.

Miestne médiá však informovali, že 32-ročný Myles Sanderson krátko po zadržaní zomrel. Stalo sa tak po naháňačke, počas ktorej policajti vytlačili z cesty ukradnuté vozidlo, v ktorom sa snažil uniknúť.

Podozrivý si následne údajne spôsobil bližšie nešpecifikované zranenia, na následky ktorých zomrel. Ďalšie podrobnosti neboli bezprostredne známe.

Polícia zatiaľ nepozná motív útokov. Niektoré obete si páchateľ, respektíve páchatelia zrejme vybrali zámerne, zatiaľ čo iné len náhodne.

Medzi mŕtvymi sú šiesti muži a štyri ženy vo veku od 23 do 78 rokov. Až na jednu výnimku boli všetci príslušníkmi domorodého (indiánskeho) kmeňa Kríov.

Spomedzi 18 zranených je stále hospitalizovaných desať, z ktorých traja sú v kritickom stave, uvádzajú miestne úrady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet