Na hlavný obsah

Po úvodnom dni je stav medzi Slovenskom a Rumunskom v Davis Cupe vyrovnaný

Bod pre Slovensko vybojoval Alex Molčan.

Po úvodnom dni je stav medzi Slovenskom a Rumunskom v Davis Cupe vyrovnaný
Na snímke slovenský tenista Alex Molèan sa raduje proti Mariusovi Copilovi z Rumunska v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko - Rumunsko v bratislavskom NTC. Foto: TASR

Slovenskí tenisti hrajú po prvom dni duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára s Rumunskom 1:1.

O úvodný bod pre hostí sa na antuke v bratislavskom NTC postaral Nicholas David Ionel. Ten pri svojom debute v prestížnej súťaži zdolal slovenskú dvojku Norberta Gombosa po vyše trojhodinovom trojsetovom boji 6:7 (4), 7:5, 6:4.

V druhom piatkovom singli nastúpili proti sebe Alex Molčan a Marius Copil. Slovenský reprezentant porazil rumunského protivníka 2:0 na sety. Dorovnal tak stav tohto duelu.

Sľubný začiatok neznamenal prvý slovenský bod

Gombos hneď v úvodnom geme prelomil podanie Ionela a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0.

Slovenský reprezentant vedel zatlačiť Rumuna z forhendu a pripraviť si dobrú pozíciu na zakončenie výmen. Ionel čakal na súperove chyby a tie prišli v šiestom geme, keď Gombos dvakrát zaváhal na sieti a Rumun vyrovnal na 3:3.

Ionel ťažil z dobrého pohybu po dvorci, dokázal s Gombosom držať krok v dlhých výmenách a v desiatom geme si pri podaní súpera vypracoval tri setbaly.

Gombos ich však odvrátil, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom slávil úspech. Za stavu 6:4 premenil po víťaznom bekhende po čiare hneď prvý setbal.

Na snímke slovenský tenista Norbert Gombos odvracia úder Nicholasa Davida Ionela z Rumunska v úvodnej dvojhre duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko - Rumunsko v bratislavskom NTC.
Na snímke slovenský tenista Norbert Gombos odvracia úder Nicholasa Davida Ionela z Rumunska v úvodnej dvojhre duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko – Rumunsko v bratislavskom NTC.Foto: TASR

V druhom dejstve za stavu 4:4 nevyužil Ionel tri brejkbaly, no v jedenástom geme zobral Gombosovi servis a pri vlastnom podaní následne vyrovnal na 1:1 na sety.

Gombos sa snažil hrať aktívne a diktovať tempo, no vo výmenách robil v týchto fázach zápasu priveľa nevynútených chýb.

Ionel pôsobil na kurte čoraz sebavedomejšie. V treťom sete v geme za stavu 3:3 opäť Gombosa brejkol a šancu na víťazstvo už z rúk nepustil.

Za stavu 5:4 premenil proti hráčovi, ktorý je vo svetovom rebríčku ATP takmer o 200 miest vyššie, hneď prvý mečbal.

Molčan potvrdil rolu favorita

O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžil Alex Molčan, ktorý zdolal rumunskú dvojku Mariusa Copila 7:5, 6:1.

V prvom sete zápasu medzi Molčanom a Copilom si obaja hráči až do dvanásteho gemu suverénne vyhrávali svoje podania.

Za stavu 6:5 si Molčan po úspešnom lobe vypracoval setbal, Copil ho však odvrátil kvalitným podaním a následne mal možnosť vynútiť si tajbrejk.

Rumun ju nevyužil, keď spravil dvojchybu a napokon prišiel o servis. Molčan sa po vydarenom obhodení dostal k druhému setbalu a ten po chybe Copila na sieti už premenil.

Na snímke slovenský tenista Alex Molèan odvracia úder Mariusa Copila z Rumunska v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko - Rumunsko v bratislavskom NTC.
Na snímke slovenský tenista Alex Molèan odvracia úder Mariusa Copila z Rumunska v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko – Rumunsko v bratislavskom NTC.Foto: TASR

V druhom dejstve najlepší slovenský singlista po dvoch brejkoch odskočil Copilovi na 5:0 a zápas už s prehľadom dotiahol do víťazného konca.

V siedmom geme premenil pri vlastnom podaní hneď úvodný mečbal a dosiahol prvý daviscupový triumf.

Vlani v premiére v prestížnej súťaži prehral s Čiľanom Cristianom Garinom. V marcovej kvalifikácii o postup na finálový turnaj proti Taliansku nenastúpil pre pozitívny test na koronavírus. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport