Na hlavný obsah

Pre rýchlo sa šíriaci požiar na severe Kalifornie evakuovali tisíce ľudí

Hasiči hlásia zranených.

Pre rýchlo sa šíriaci požiar na severe Kalifornie evakuovali tisíce ľudí
Požiar neďaleko skevojového hája Mariposa Grove v Yosemitskom národnom parku v Kalifornii z júla. Foto: TASR/AP

Tisícom ľudí na severe amerického štátu Kalifornia nariadili v piatok (2. 9.) úrady evakuáciu pre rýchlo sa šíriaci lesný požiar, ktorý zničil už viacero domov. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

Podľa miestneho hasičského zboru pri požiari, ktorý sa šíri v okrese Siskiyou, utrpelo zranenia niekoľko ľudí. Hovorkyňa hasičov Suzi Bradyová uviedla, že niekoľko ľudí bolo prevezených do nemocnice, avšak o rozsahu ich zranení nemá bližšie informácie.

Výzva na evakuáciu sa týka približne 7 500 obyvateľov. Povinnú evakuáciu vyhlásili v mestečkách Weed, Lake Shastina a Edgewood.

Bradyová tiež varovala, že požiar, ktorý dostal názov Mill Fire, sa v dôsledku poveternostných podmienok v súčasnosti „nebezpečne rýchlo šíri“.

Požiar vypukol na pozemku drevárskeho závodu Roseburg Forest Products v mestečku Weed. Situáciu v súčasnosti zhoršuje extrémne teplé počasie, keďže teplota vzduchu v niektorých častiach okresu Siskiyou dosahuje až 38 stupňov Celzia.

Okres Siskiyou na severe Kalifornie pokrývajú z veľkej časti lesy. Ide o relatívne málo obývaný región, ktorý v posledných rokoch postihujú lesné požiare. V roku 2014 zhorelo pri takomto požiari v mestečku Weed, v ktorom žije necelých 3 000 obyvateľov, vyše 150 budov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet