Na hlavný obsah

Pre vysoké ceny energií hrozí zatváranie zimných štadiónov

Hokejisti nebudú mať kde hrávať.

Pre vysoké ceny energií hrozí zatváranie zimných štadiónov
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Aj hokejové štadióny zápasia s vysokými cenami elektrickej energie. Napríklad košickej Steel Aréne stúpli náklady oproti minulému roku osemnásobne. Zimnému štadiónu v Nitre viac ako trojnásobne. Hrozí, že hokejisti nebudú mať kde hrať.

V základnej škole Nábrežie mládeže v Nitre chodí do hokejových tried 119 žiakov. V rámci vyučovania strávia na zimnom štadióne niekoľko hodín týždenne. Vysoké ceny elektriny môžu tento čas skrátiť alebo úplne zrušiť.

„Pokiaľ mesto nebude platiť elektrickú energiu, tak v prvom rade sa to dotkne detí, pretože tie využívajú ľad na 90 percent. V druhom rade profesionálneho športu,“ uviedol prezident hokejového klubu HK Nitra Miroslav Kováčik.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Kým mesto vlani mesačne platilo za elektrinu na zimnom štadióne 22 000 eur, minulý mesiac to bolo 54 600 eur. „Energie pre naše mestské športoviská sme zakontrahovali do konca roku. Momentálne sa snažíme obstarávať energie. Je problém uzavrieť akékoľvek zmluvy, keďže nevieme, za aké ceny sa bude nakupovať,“ uviedol hovorca mesta Nitra Tomáš Holubek.

Problémy rieši s mestom aj košický hokejový klub. Hokejisti nateraz svoju domovskú Steel Arénu opustili. „Museli sme sa A-tímom a všetkými mládežníckymi tímami presunúť do menšej Crow arény, kde aktuálne trénujeme,“ povedal riaditeľ marketingu a PR HC Košice Stanislav Mucha.

„Evidujeme problémy na 70 objektoch s ľadovými plochami, kde môže byť sezóna vážne ohrozená. Zozbierali sme detailné dáta. Poskytli sme ich predstaviteľom štátu a veríme, že nedopustia krach štadiónov a klubov a nájdu riešenie,“ vysvetlil hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja Peter Jánošík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport