Na hlavný obsah

Prehrávaním nahrávok pokračoval proces s exšéfom kontrarozviedky SIS

Tvrdí, že je nevinný, nič nespáchal a skutky sa nestali.

Prehrávaním nahrávok pokračoval proces s exšéfom kontrarozviedky SIS
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Prehrávaním zvukových nahrávok pokračovalo v utorok (13. 9.) na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, hlavné pojednávanie s obžalovaným exšéfom kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Ľubomírom Arpášom. Tvrdí, že je nevinný, nič nespáchal a skutky sa nestali.

Arpáš čelí obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Obvinili ho v rámci policajnej akcie Babylon.

Podľa Arpáša bolo celé prípravné konanie scestné, nekorektné a plné závažných pochybení. Senátu ŠTS predložil okolo 60 nahrávok. Tie si údajne robil pre vlastnú potrebu, aj ich prepisy. Orgánom činným v trestnom konaní ich vraj nemohol predložiť, pretože ho vzali do kolúznej väzby.

Nahrávky majú dokazovať, že svedok, bývalý riaditeľ kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó, pri výsluchu pred senátom ŠTS klamal a rovnako v prípravnom konaní. Pravdu údajne nehovoril ani poškodený Pavol Konkoľ. Obhajoba žiadala súd, aby nahrávky prehral a v súvislosti s nimi dopočul oboch svedkov.

„Po konfrontácii s Makóom, ktorý klamal pod prísahou, som si uvedomil, že nie je možné vyjadriť svoju pravdu pred súdom inak, než predložiť nahrávky. Obaja klamú, nemám inú možnosť. Inak by som to nikdy neurobil,“ konštatoval obžalovaný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko