Na hlavný obsah

Prezidentka Čaputová dostala mená troch kandidátov na uvoľnené ministerské posty

Potvrdil to prezidentský palác.

Prezidentka Čaputová dostala mená troch kandidátov na uvoľnené ministerské posty
Prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Prezidentský palác potvrdil, že premiér Eduard Heger (OĽANO) navrhol prezidentke Zuzane Čaputovej troch kandidátov na uvoľnené ministerské posty.

„O ďalšom postupe prezidentky budeme informovať v najbližších dňoch,“ uviedol jej hovorca Martin Strižinec.

Demisiu podali v uplynulých dňoch všetci ministri SaS – minister hospodárstva Richard Sulík, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, minister školstva Branislav Gröhling a minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Predseda strany Sulík skonštatoval odchod SaS do opozície.

Premiér v súvislosti s demisiami oznámil vstup do menšinovej vlády. O menách nových ministrov zatiaľ verejnosť neinformoval, chcel ich najskôr predstaviť prezidentke.

V sobotu oznámil (10. 9.), že tri mená kandidátov už Čaputová dostala. Nepredložil zatiaľ návrh na nového ministra školstva, jeho výber ešte neuzavreli. Heger preto požiadal prezidentku, aby zatiaľ poverila riadením rezortu jeho.

Líder hnutia OĽANO a minister financií Igor Matovič dodal, že pri výbere nového ministra školstva nechcú urobiť unáhlené rozhodnutie.

Dodal, že majú viacero zaujímavých kandidátov, pričom ide podľa neho o nezávislých odborníkov, tak ako aj v prípade ostatných troch ministrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet