Na hlavný obsah

Pri búracích prácach domu v Košiciach prišla o život jedna osoba

Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia.

Pri búracích prácach domu v Košiciach prišla o život jedna osoba
V stredu (28. 9.) dopoludnia došlo v Košiciach k tragédii, keď sa počas búracích prác domu prepadol krov strechy, ktorý zavalil robotníkov. Foto: facebook/ Polícia SR- Košický kraj

V stredu (28. 9.) dopoludnia došlo v Košiciach k tragédii, keď počas búracích prác domu jeden z robotníkov zomrel a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

 K tragickej udalosti došlo okolo 10.00 h na ulici Slovenskej jednoty v Košiciach. „Podľa prvotných informácií oporný múr rodinného domu zavalil pracovníkov, ktorí tam vykonávali rekonštrukčné práce,“ uviedla Mésarová. Polícia predtým informovala, že robotníkov zavalil krov strechy, ktorý sa prepadol.

Bližšie okolnosti, za akých k tejto tragickej udalosti došlo, policajti podľa jej slov zisťujú.

Stavebný úrad mesta Košice – pracovisko Staré Mesto tvrdí, že s prácami na budove sa ešte nemalo začať. Vlastníkovi síce povolil odstránenie strechy a vydal rozhodnutie, no to ešte nenadobudlo právoplatnosť.

„Zároveň stavebný úrad eviduje žiadosť o stavebné povolenie rekonštrukcie tejto obytnej budovy. V súčasnosti je stavebné konanie prerušené a stavebník bol vyzvaný na doplnenie podkladov,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny