Na hlavný obsah

Primátorom Krupiny chce byť Maroš Skopal

Podporuje ho aj SaS.

Primátorom Krupiny chce byť Maroš Skopal
Kandidát na primátora Krupiny Maroš Skopal. Foto: Facebook/Maroš Skopal

O post primátora mesta Krupina sa chce v tohtoročných jesenných voľbách uchádzať Maroš Skopal. Zároveň chce obhájiť post poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). V piatok (2. 9.) o tom informovala jeho volebná manažérka Renáta Zolnaiová.

Pripomenula, že súčasného riaditeľa základnej školy podporuje na post krupinského primátora koalícia Sloboda a Solidarita (SaS), Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a nezávislí kandidáti. Na post banskobystrického krajského poslanca to je koalícia politických strán SaS, ODS, PS, KDH a Spolu.

Prioritami sú pre Skopala urýchlenie výstavby obchvatu Krupiny a aj rekonštrukcia ciest a chodníkov. „V spolupráci s krajom budem presadzovať, aby sa obchvat Krupiny stal prioritou aj pre ministerstvo dopravy,“ uviedol.

Dodal, že zamerať sa chce aj na vybudovanie prístupových komunikácií v nových lokalitách s bytovou výstavbou. Konkrétne je to na Novej ulici a Vinohradníckej i v iných lokalitách.

Kandidát na post primátora chce tiež zlepšiť vzťahy s krupinskými podnikateľmi, podporovať ich rozvoj a tvorbu nových pracovných miest. Do Krupiny by chcel prilákať aj lekárov, najmä zubárov a pediatrov, ktorí v meste chýbajú.

Zolnaiová poznamenala, že do krupinského mestského zastupiteľstva kandidujú so Skopalom Viktor Fertšek, Miriam Krčmáriková, Jozef Lutter, Adrián Macko a Albert Macko. Sú to tiež Stanislava Pavlendová, Martin Selecký a Michal Strelec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny